6. januára 2014

Snack Bar Jedenástka

"Heil Hitler!" slušne pozdravil recidivista Vlado a pripažil pravicu. Potrpel si totiž na zdvorilosť. Objednal si malú borovičku. Keď mu krčmár nalial trojdecový pohár, Vlado odšuchtal k prázdnemu stolu a posadil sa. Vypil borovičku a rozvážne sa vydávil do popolníka.

Štuchancami sa k baru pretlačil Igor, veterán Jedenástky. Vraj sa ponáhľa, lebo už je temer deväť a nestihol ešte ani zmastiť ženu, ani strieskať deti. Každé dieťa už býva vo vlastnom a kým ich všetky navštívi, bude aj polnoc. Za komunistov bolo lepšie, deti mal doma. "Tradícia je tradícia," zakončil a s bicyklovou reťazou v ruke vykročil do tmy pred Snack Barom Jedenástka.

Občiansky aktivista Johann sa celému Snack Baru pochválil, ako zaraz vyrieši problémy s neprispôsobivými občanmi a túlavými psami - spojí nízkoprahovú ubytovňu s útulkom pre psy. Zvíťazí hladnejšia skupina. Osadenstvo Jedenástky sa zhodlo, že Johann by mal ašpirovať na politickú funkciu.

Tesne pred záverečnou sa tehotná čašníčka Ilona dostala do fyzickej potýčky s recidivistom Vladom. Ilona bitku neprehrala.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára