26. októbra 2014

Guru

Svätopluk Krespič to urobil po prvý raz. Chcel to skúsiť už mnohokrát predtým, ale až teraz nabral odvahu. Po vytretí zadku nehodil toaletný papier priamo do misy, lež ho pomaly vytiahol a zdvihol pred svoju tvár. Zahľadel sa. Na jeho prekvapenie, hovno na papieri vytvorilo drobné písmenká. Pomocou lupy pomaly čítal:


Ovčiarska česť 
(námet TV seriálu) 
V malebnej krajine, medzi končiarmi veľhôr a mohutným korytom širokej riavy učupene leží – ovčiarsky veľkostatok. Na ňom, pod dohľadom svojho prísneho, tvrdého otca Michala, poctivo robotuje mladý, len dvaadvadsaťročný Jaro. Junák je to mocný a švárny, ani neškúli, no so ženami veľa skúseností nemá. Nuž len silnými ručiskami stíska ovčie vemená a sníva o nádhernej deve, čo by mu dni v službe a noci pod perinou spríjemnila. 
Statok početným ťažkostiam čelí – Michal chorľavie, nestačí obriaďovať košiare a nové predpisy z Európskej únie taktiež dobrotu nepáchajú, nových antikorových geletiek treba. Vrámci modernizácie, v pôvabných krpčekoch značky Adidas, docupitá i Ester. Na svet prišla v ďalekom Prešporku a za zootechničku sa vyučila v slovenských miest matke, starobylej Nitre. Nedávno sa v nešťastí stala sirotou, keď jej mať i otca pohrýzol besný kôň. S Jarom sa do seba zahľadia. 
Najväčší svár však vypukne medzi Jarom a jeho mladším bratom, Mrchavým Ferom. Už jeho meno naznačuje, že si krivé tesáky brúsi na celé gazdovstvo a len striehne, kedy otec Michal zakape i svojho rodného brata o zákonité dedičstvo pripraví. Aj o Ester. 
A otec si celé svoje tuberkulózne pľúca ide vykričať, keď sa dozvie, že jeho synak sa s kurvišťom z Petržalky ťahá. Pľuje oheň a síru a Ester len preto zo služby neprepustí, lebo zootechnikov je nedostatok. Tak aspoň Jarovi vydedením a vyprášením kožuchu pohrozí. 
Podarí sa mladej dvojici prekonať všetky kultúrne rozdiely? Vyhnú sa všetkým neprajcom a zachránia ovčín? Prijme Michal na smrteľnej posteli Ester za svoju nevestu, celé dedičstvo prenechá Jarovi a Mrchavého Fera trafí zaslúžený šľak?
Svätopluk dlho nerozmýšľal. Originál toaletného papiera okamžite zaslal do sídla súkromnej televízie. Zo Svätopluka sa cez noc stal guru televíznej zábavy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára